Over mijn werk 

Ik maak als zelfstandig kunstenaar tekeningen, illustraties en cartoons. Daarnaast geef ik verschillende tekencursussen tijdens de avonduren in mijn atelier in Nootdorp.
Naast tekenen met lijnen in zwart-wit (met heel soms een toevoeging in kleur), soms in viltstift maar ook digitaal tekenen ik steeds meer met toevoeging van kleur. De lijnen in mijn tekeningen, vaak zoekend en op weg, zijn altijd treffend. Uit mijn tekeningen blijkt de fascinatie voor het lijnenspel. Het onderzoek naar de uitdrukking van de lijn boeit mij in het bijzonder. Wat als de lijn wordt weggelaten, verschuift, verdubbelt, etc. Wat gebeurt er dan in de tekening?

Begin 20e eeuw besloot ik het roer om te gooien en startte ik met een tekenopleiding in België. Dit laatste omdat er in Nederland geen professionele tekenopleiding bestond en ik een echte professional wilde worden. Tijdens deze 8-jarige opleiding ontstond de fascinatie voor het lijnenspel. De uitdrukking van de lijn in viltstift werd voor mij steeds boeiender. 

Na deze opleiding schreef ik mij in als zelfstandig kunstenaar met de discipline tekenen en niet lang daarna startte ik ook mijn eigen tekencursussen.

Cartoons en illustraties 

Een tijd lang tekende ik elke week een nieuwswaardig onderwerp. Ik koos onderwerpen die mij raakte, verbaasde, irriteerde, etc. Wekelijks was het weer een uitdaging om uit de vele nieuwsonderwerpen een keuze te maken voor mijn serie cartoons. Het resultaat is een door velen gewaardeerde minimalistisch tekenvorm. De fysieke digitale tekening wordt geprint op hoogwaardig artpapier. 

Omdat mijn werk steeds meer een illustratief karakter krijgt maak ik ook illustraties in opdracht. Het spel met de opdrachtgever en het komen tot een “gezamenlijk product” boeit mij in het bijzonder. De uitdaging om er samen uit te komen. 

Tekeningen 

Naas illustraties en cartoons kan ik me ook verliezen in portretten en florale onderwerpen. Dit kunnen lijntekeningen zijn maar ook meer traditionele werken in potlood met hier en daar een toevoeging in kleur. Zo maakte ik een serie tekeningen van een Gelderse roos in alle stadia van het jaar met enkele kleurtoevoegingen.

Stuur een bericht wanneer ik je ergens kan helpen.

 

Atelier
Hof van Teijlingen 17

2631WT Nootdorp

cobidejong@kpnmail.nl
0623759047